Negroni ako ho nepoznáte na zimné večery

Slávnostná klasika, ktorá je jednoduchá na výrobu pre každého aj doma. Samozrejme tento recept si vyžaduje trochu vylepšiť obvyklé prísady, to má obrovský vplyv na finálnu chuť. Navyše, inšpirujte sa výzdobou, aby bol drink naozaj špeciálny.

Autorom nápoja bol gróf Camillo Negroni, talian, ktorý sa stotožnil s americkými turistami, ktorí si objednávali to, čo považoval za koktaily v baroch Florencie začiatkom 20. storočia – menovite Americano, zmes Campari, sladkého vermutu a sódy – a rozhodol sa vytvoriť svoju vlastnú, oveľa tvrdšiu verziu.

Zatiaľ čo klasický recept Negroni môže byť jednoduché urobiť doma (jedna časť Gin, jedna časť Campari, jedna časť sladká Vermouth), perfektné korenené Negroni sa líši od všetkých.

Ako na korenené Negroni?

Na jednu porciu:

– 50 ml Campari

– 50ml Sweet Vermouth (páči sa nám Cocchi, ale môžete tiež použiť Martini Rosso alebo niečo zvláštnejšie. Len sa uistite, že to nie je príliš ľahké, lebo zanikne pri Gine)

– 50 ml koreneného gínu, ako je napríklad suchý gin z Opihr Oriental Spiced London, alebo Darnleyho korenený gin.

Zmrazte prísady pridaním do kadičky alebo miešacieho skla s veľkým kockovaným ľadom a miešajte s lyžicou na 20 až 30 sekúnd. Nalejte do krátkych pohárikov a pridajte čerstvý ľad. Ozdobte pomarančovou kôrou a hviezdicovým anízom.